Recept

Zalmballetjes in avocado-dillesausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen zin in gebakken zalm vandaag? Maak er eens balletjes van. Ja, dat lukt ook!

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in grove stukken. Snij het pepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Pers de citroen. Doe de zalm samen met het ei, het hazelnootpoeder, het paneermeel, de fijngehakte dille, 2/3de van de chilipeper, de cayennepeper en 2 eetlepels citroensap in de blender en mix fijn. Voeg eventueel extra paneermeel toe als het geheel nog te vochtig is. Draai het zalmmengsel tot hapklare balletjes en zet ze even in de koelkast.

  2. 2

    Maak de saus. Prak het vruchtvlees van de avocado en meng het met de Griekse yoghurt, de fijngehakte munt en de koriander. Warm de saus op en voeg eventueel wat water toe tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng in een andere kookpot water met 1 visbouillonblokje aan de kook. Blancheer er de zalmballetjes gedurende 3 minuten in. Laat ze uitlekken.

  4. 4

    Giet de pasta af en serveer met de zalmballetjes en de avocadosaus. Werk af met flink wat dille en strooi er nog de rest van de chilipeper over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmballetjes in avocado-dillesausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!