Recept

Chateaubriand met salade van prinsessenboontjes en za’atar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerecht à la Pascale Naessens!

Natalie tipt!

“Bonenkruid is sinds deze zomer een fijne nieuwkomer in mijn kruidentuintje en ik heb het al veel gebruikt. Kook het mee met de prinsessenboontjes of snipper het fijn onder een slaatje.”

bereiding
  1. 1

    Neem het vlees op tijd uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Hak de olijven grof en meng met de boontjes, de kappertjes, en alle gesnipperde verse kruiden. Klop de sesamolie los met het limoensap, de honing en de za’atar en kruid met peper en zout. Schenk over de boontjes.Pel en snipper de sjalot. Hak de olijven grof en meng met de boontjes, de kappertjes, en alle gesnipperde verse kruiden. Klop de sesamolie los met het limoensap, de honing en de za’atar en kruid met peper en zout. Schenk over de boontjes.

  3. 3

    Verhit boter in een pan en bak de steak naar smaak aan beide kanten. Verdeel het bonenslaatje over borden, snij de steak in plakjes en serveer erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chateaubriand met salade van prinsessenboontjes en za’atar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!