Recept

Upside down cake van roze pompelmoes met limoenyoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De cake moet een uur in de oven, maar zelf heb je er weinig werk aan!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de schil van de roze pompelmoezen en snij het vruchtvlees in schijfjes.

  2. 2

    Maak de karamel. Doe de kristalsuiker in een steelpannetje met dikke bodem zonder antiaanbaklaag. Giet er 100 milliliter water bij. Laat zachtjes koken tot er heel kleine lichtbruine belletjes ontstaan. Roer de karamel pas dan door met een garde tot hij mooi lopend is. Voeg voorzichtig de boter toe en roer nogmaals door.

  3. 3

    Vet een springvorm van 22 cm diameter in met boter en bestuif hem met bloem. Knip een cirkel uit bakpapier van dezelfde grootte als de springvorm en leg het bakpapier op de bodem van de springvorm. Leg er de schijfjes pompelmoes op en giet er heel voorzichtig wat karamel bij.

  4. 4

    Klop de eieren los in een mengkom. Voeg de rietsuiker toe. Smelt de boter en voeg ze toe. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een glad beslag. Giet het beslag op de pompelmoezen in de springvorm. Bak de cake ongeveer 1 uur in de oven.

  5. 5

    Zet een bord op de springvorm en draai het bord samen met de vorm voorzichtig om. Draag handschoenen, want het sap dat eruit loopt, is gloeiend heet. Laat de cake wat afkoelen en open dan de vorm.

  6. 6

    Bereid de yoghurt. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng de limoenschil en het sap onder de Griekse yoghurt. Serveer de cake met een lepeltje van de limoenyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Upside down cake van roze pompelmoes met limoenyoghurt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!