Recept

Bagels met hummus en carrot lox

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit broodje is 100% vegan. Carrot lox is een plantaardig alternatief voor gravad lax of gemarineerde zalm. De wortellinten laat je minstens 1 uur en het liefst nog langer marineren. 

bereiding
  1. 1

    Maak de carrot lox. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de wortelen, je hoeft ze niet te schillen. Leg 2/3 van het zout op de bodem van een ovenschaal. Leg er de wortelen op en strooi er de rest van het zout over. Bak de wortelen 1 uur in de oven.

  2. 2

    Wrijf met keukenpapier het zout van de wortelen en snij ze met een dunschiller in fijne linten. Doe de linten in een afsluitbare pot. Meng de maïsolie met de rijstazijn, de sojasaus, het citroensap, het gerookt paprikapoeder en de bruine suiker. Verdeel de marinade over de wortelplakjes en laat ze minstens 1 uur marineren. Je kunt ze langer laten marineren, tot 2 dagen zelfs. Laat ze uitlekken voor je ze gebruikt.

  3. 3

    Maak de hummus. Pel en pers de knoflook. Doe de kikkererwten in de blender. Voeg de tahin, het citroensap, het gerookt paprikapoeder, het komijnpoeder en de knoflook toe en mix fijn. Voeg het ijskoude water toe en mix verder tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij ’m in fijne ringen. Rooster de bagels in de oven of de broodrooster. Snij ze open, smeer er de hummus op en leg er de carrot lox op. Werk af met de rode ui, de kappertjes en de bieslook. Ook lekker met wat rucola erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bagels met hummus en carrot lox

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!