Recept

Kruidige bloemkool-aardappelsalade met zeekraal en mimosa-eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: “Mag het lekker stevig zijn? Gebruik dan geraspte cheddar in plaats van gewokte zeekraal.”

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon, halveer ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Blancheer ze de laatste 5 minuten mee met de krieltjes. De bloemkoolroosjes mogen nog een beetje bite hebben. Giet de krieltjes en bloemkool af en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Snipper de peterselie en het basilicum fijn. Snij de augurkjes in plakjes. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, de mosterd, het citroensap, de gesnipperde kruiden en de augurkjes. Kruid met peper en zout. Lepel de dressing onder de bloemkool en patatjes.

  3. 3

    Kook de eieren hard. Pel ze onder stromend koud water. Halveer ze en verwijder de eidooiers. Verwijder de schil en de pit van de avocado en prak het vruchtvlees fijn samen met de eidooiers. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Doe de crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit er toefjes van in de eitjes.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een wok en roerbak de zeekraal in enkele minuten krokant. Werk de aardappelsalade af met de zeekraal en geef er de gevulde eitjes apart bij. Strooi er de bieslook en wat geraspte citroenschil over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige bloemkool-aardappelsalade met zeekraal en mimosa-eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!