Recept

Pandan chiffon cake

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

In de Filipijnen wordt elke verjaardag gevierd met pandan chiffon cake. Dit is het recept van lezeres Fe.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren. Klop het eiwit goed stijf met 1/2 kop suiker. Zet opzij. Klop de eidooiers samen met 1/4 kop olie en 1/4 kop water tot een geheel. Zet opzij.

 2. 2

  Maal de pandanblaadjes fijn in de blender. Meng in een grote kom de rest van ingrediënten. Voeg hier het eidooiermengsel aan toe en mix lang genoeg tot je een homogeen mengsel krijgt.

 3. 3

  Schep het opgeklopte eiwit met een spatel voorzichtig onder het beslag en voeg eventueel wat kleurstof toe om de cake groener te maken.

 4. 4

  Gebruik een aluminium angelcake-bakvorm uit twee delen, geen gewone tulbandvorm. Vet de bakvorm níét in, maar giet het beslag zo in vorm. Zo kan de cake beter rijzen. Bak de cake 45 minuten in de oven of tot hij sponzig genoeg aanvoelt. Prik eventueel met een tandenstoker in het beslag. Hangt er geen beslag meer aan de tandenstoker, dan is de cake klaar.

 5. 5

  Haal de cake uit de oven en laat hem ondersteboven afkoelen op een koelrek. Zo stuikt hij niet in elkaar. Dankzij de twee delen kun je de afgekoelde cake makkelijker uit de vorm halen. Gebruik daarvoor een spatel of een scherp mes en wees voorzichtig én geduldig.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pandan chiffon cake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!