Recept

Salade met parmaham, gebakken ricotta en geroosterde druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke maaltijdsalade die bij iedereen in de smaak valt. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Giet het vocht weg van de ricotta en leg de ricotta omgekeerd in een ovenschaaltje. Bedruppel hem met een beetje olijfolie en kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

  2. 2

    Spoel de blauwe druiven en leg ze ook in een ovenschaaltje. Bedruppel ze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de ricotta en de druiven zo’n 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de ricotta en de druiven uit de oven en uit de schaaltjes. Meng het vrijgekomen sap van de druiven in het ovenschaaltje met de rest van de olijfolie. Hak de bladpeterselie fijn en meng ook die eronder.

  4. 4

    Leg de sneetjes parmaham op een bordje met keukenpapier en zet ze 60 seconden in de microgolfoven op maximaal vermogen. Zo bak je de parmaham krokant.

  5. 5

    Spoel en droog de mesclunsla. Leg de sla in een schaal en leg er de druiven en de ricotta bij. Bedruppel de salade met de dressing en breek er de stukjes parmaham over. Kruid het geheel met peper en zout en werk af met de walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met parmaham, gebakken ricotta en geroosterde druiven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!