Recept

Yoghurtcake met havermout en blauwe bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak deze cake extra fris door een beetje geraspte citroenschil of citroensap toe te voegen aan het beslag. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante brownievorm van 25 x 25 cm met bakpapier. Meng in een kom alle droge ingrediënten: de havermout, de bloem, het bakpoeder en het zout.

  2. 2

    Klop in een mengkom de eieren luchtig met de honing. Voeg de Griekse yoghurt, de vanille-essence, de kokosolie en de melk toe. Roer de droge ingrediënten door het ei-melkmengsel en meng tot een homogeen beslag. Spatel de bessen door het beslag.

  3. 3

    Giet het beslag in de vorm en bak de cake 40 à 50 minuten in de oven, of tot een metalen prikker er schoon uitkomt. Laat de cake 20 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Yoghurtcake met havermout en blauwe bessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!