Recept

Gegrilde sardines

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Loïc Van Impe: "Dit gerecht doet me denken aan een kantine in Lissabon, waar ik deze knoflookolie voor het eerst bij gegrilde vis gegeten heb. Geweldig!"

bereiding
 1. 1

  Pel 1 teentje knoflook en hak het fijn. Hak ook de bladpeterselie en de chilipeper fijn. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap van de 2 citroenen. Meng de knoflook, de bladpeterselie en de chilipeper met de citroenschil en het sap. Kruid de marinade met peper en zout.

 2. 2

  Pel de rest van de teentjes knoflook en snij ze in een 10-tal dunne reepjes.

 3. 3

  Verhit 200 milliliter olijfolie in een pan tot ongeveer 150°C. Ik gebruik een digitale thermometer om zeker te zijn dat de olie niet te heet wordt. Ik raad je echt aan om je zo’n keukenthermometer aan te schaffen. Superhandig!

 4. 4

  Steek de barbecue aan. Gril de sardines kort en hevig: 5 minuten in totaal. Probeer de sardines maar één keer om te draaien, zodat ze niet al te zeer beschadigd worden. Leg de gegrilde sardines in een schaal en bestrijk ze met de ultrafrisse en pittige marinade.

 5. 5

  Neem de hete olie van het vuur en gooi de knoflookplakjes in de olie. De knoflook moet meteen beginnen te fruiten en de olie laten geuren. Ah, die geuren... ongelooflijk! Serveer de sardines met wat fleur de sel en een beetje knoflookolie.

 6. 6

  Lekker met een stukje brood en gegrilde citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde sardines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!