Recept

Gevulde portobello’s met patatjes, geitenkaas en mandarijn-andijviesalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit vegetarisch gerecht is gezond, snel klaar en overheerlijk. Eet je de gevulde paddenstoelen liever als lunch? Vul ze dan met een spiegeleitje of met prei en blauwe kaas. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water en giet ze af.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Haal de steeltjes uit de portobello’s en snipper ze fijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes samen met de knoflook en de portobellosteeltjes krokant. Breng op smaak met de bieslook, gedroogde tijm, peper en zout.

  3. 3

    Kruid de binnenkant van de portobello's met peper en zout en vul ze met de gebakken patatjes. Werk ze af met enkele vlokjes geitenkaas, druppel er olijfolie over en bak de portobello's 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de salade. Rooster de pecannoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Pel de sjalot, snipper ze heel fijn en meng ze met de bieslook, de azijn en de olie tot een dressing. Kruid met peper en zout. Spoel de andijvie en snij hem in reepjes. Pel de mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Meng de andijvie met de mandarijntjes, lepel er de dressing over en werk af met de pecannoten.

  5. 5

    Haal de gevulde portobello’s uit de oven en serveer ze met het slaatje. Kruid met versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!