Warme salade van geroosterde pompoen en spruitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Warme salade van geroosterde pompoen en spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Combineer spruitjes met een zoete toets zoals de pompoen hier, maar ook appel, veenbessen en gedroogd fruit zijn een perfect match. Wedden dat iedereen fan is? 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel en halveer de spruitjes. Schil en ontpit de pompoen en snij ’m in blokjes die ongeveer even groot zijn als de spruitjes. Leg de spruitjes en pompoenblokjes op een bakplaat. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook en de tijm met 4 eetlepels olijfolie en meng met de spruitjes en de pompoen. Kruid alles met peper en zout. Zet de bakplaat 25 à 30 minuten in de oven tot alles gaar en goudbruin is.

  2. 2

    Maak intussen het sausje. Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, de wittewijnazijn en peper en zout.

  3. 3

    Kook of pocheer de eitjes zacht (pocheren 2 minuten, koken 5 minuten).

  4. 4

    Serveer de warme groenten met de eitjes en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel en halveer de spruitjes. Schil en ontpit de pompoen en snij ’m in blokjes die ongeveer even groot zijn als de spruitjes. Leg de spruitjes en pompoenblokjes op een bakplaat. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook en de tijm met 4 eetlepels olijfolie en meng met de spruitjes en de pompoen. Kruid alles met peper en zout. Zet de bakplaat 25 à 30 minuten in de oven tot alles gaar en goudbruin is.

  2. 2

    Maak intussen het sausje. Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, de wittewijnazijn en peper en zout.

  3. 3

    Kook of pocheer de eitjes zacht (pocheren 2 minuten, koken 5 minuten).

  4. 4

    Serveer de warme groenten met de eitjes en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.