Stevige pompoen-linzensoep met garnaaltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stevige pompoen-linzensoep met garnaaltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke maaltijdsoep met linzen. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Bak de aubergineblokjes op een hoog vuur goudbruin in olijfolie. Schep ze uit de pan.

  2. 2

    Bak in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig in wat extra olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en roerbak 5 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en bak nog 1 minuut verder. Blus met de bouillon, voeg de helft van de linzen toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Mix de soep glad. Roer er de sojaroom, de aubergineblokjes en de rest van de linzen onder. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommetjes en werk af met de garnalen en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Bak de aubergineblokjes op een hoog vuur goudbruin in olijfolie. Schep ze uit de pan.

  2. 2

    Bak in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig in wat extra olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en roerbak 5 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en bak nog 1 minuut verder. Blus met de bouillon, voeg de helft van de linzen toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Mix de soep glad. Roer er de sojaroom, de aubergineblokjes en de rest van de linzen onder. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommetjes en werk af met de garnalen en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.