Kalfsrollade met gekonfijte citroenen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsrollade met gekonfijte citroenen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke rollade met een frisse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de schil van beide citroenen. Pers vervolgens 1 citroen uit. Schil de andere citroen volledig en snij hem in stukjes.

    Snipper de uien.

    Hak de peterselie fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Voor de gekonfijte citroenschilletjes

  3. 2

    Verwarm de geraspte schil van de citroenen in een pannetje met de suiker en 1 koffielepel zout tot de suiker en het zout gesmolten zijn.

  4. Voor de citroenpasta

  5. 3

    Fruit de uisnippers glazig in 1 eetlepel olie. Meng ze met de gehakte peterselie, gekonfijte citroenschilletjes en de citroen.

  6. 4

    Rol de kalfsschouder uit. Kruid de binnenkant met peper en zout. Strijk er de citroenpasta op uit. Leg het basilicum erop. Rol weer stevig op en bind op met keukentouw. Bestrijk met de rest van de olijfolie.

    Zet 30 minuten onafgedekt in de oven. Keer om.

  7. 5

    Schenk er de bouillon bij, dek af met aluminiumfolie. Laat nog 45 minuten verder garen. Bedruip de rollade met het braadvocht.

    Laat ze 15 minuten rusten voor u ze aansnijdt.

  8. Voor de vleessaus

  9. 6

    Schenk het braadvocht door een zeefje in een steelpannetje. Voeg er het citroensap aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met een snuifje suiker, peper en zout. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de schil van beide citroenen. Pers vervolgens 1 citroen uit. Schil de andere citroen volledig en snij hem in stukjes.

    Snipper de uien.

    Hak de peterselie fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Voor de gekonfijte citroenschilletjes

  3. 2

    Verwarm de geraspte schil van de citroenen in een pannetje met de suiker en 1 koffielepel zout tot de suiker en het zout gesmolten zijn.

  4. Voor de citroenpasta

  5. 3

    Fruit de uisnippers glazig in 1 eetlepel olie. Meng ze met de gehakte peterselie, gekonfijte citroenschilletjes en de citroen.

  6. 4

    Rol de kalfsschouder uit. Kruid de binnenkant met peper en zout. Strijk er de citroenpasta op uit. Leg het basilicum erop. Rol weer stevig op en bind op met keukentouw. Bestrijk met de rest van de olijfolie.

    Zet 30 minuten onafgedekt in de oven. Keer om.

  7. 5

    Schenk er de bouillon bij, dek af met aluminiumfolie. Laat nog 45 minuten verder garen. Bedruip de rollade met het braadvocht.

    Laat ze 15 minuten rusten voor u ze aansnijdt.

  8. Voor de vleessaus

  9. 6

    Schenk het braadvocht door een zeefje in een steelpannetje. Voeg er het citroensap aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met een snuifje suiker, peper en zout. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.