Recept

Gevulde savooikoolrolletjes met buikspek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk feestmaal met een stevig stuk buikspek.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bereid het buikspek. Pel de ui en snij ‘m in partjes. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Snij het vet van het buikspek kruislings in tot je net niet aan het vlees zit. Wrijf het vlees in met zeezout.

  2. 2

    Verhit een grote scheut olijfolie in een pan en bak het buikspek goudbruin op de vleeskant. Voeg de ui en de knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. Leg alles in een ovenschaal. Blus de pan met de kalfsfond en voeg de laurier, de kruidnagel, de kardemom, het venkelzaad en de tijm toe. Breng de fond aan de kook.

  3. 3

    Giet de fond bij het buikspek. Het buikspek moet net tot aan het vet in de fond staan. Voeg eventueel extra fond of kippenbouillon toe. Zet het vlees 1 uur in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en laat nog 1 uur bakken. Indien het vet nog niet krokant is, zet je na 2 uur de grill even aan tot de korst goudbruin is.

  4. 4

    Bereid je de savooikoolrolletjes. Verwijder de harde steel van de savooikoolbladeren en blancheer de bladeren 1 minuut in gezouten water. Giet ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Leg ze op een keukenhanddoek.

  5. 5

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Maak de prei en de venkel schoon en snij ze in heel fijne brunoise. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook, de prei en de venkel zacht. Kruid met peper en zout. Kook de parelcouscous beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de couscous af en laat ‘m uitlekken. Meng de parelcouscous met de gebakken groenten en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  6. 6

    Leg de groentemengeling op de onderkant van de savooikoolbladeren. Vouw de zijkanten over de vulling en rol naar boven op. Leg ze in een ingevette ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet ze de laatste 30 minuten bij het buikspek in de oven.

  7. 7

    Haal het buikspek uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie. Voeg de mosterd en de honing toe aan het braadvocht en laat alles nog even inkoken. Snij het buikspek in plakjes, snij de savooikoolrolletjes doormidden en serveer ze met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde savooikoolrolletjes met buikspek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!