Linguine met scampi’s, venkel en paprikasaus
bereiding
-
1
Laat de scampi’s ontdooien. Pel de scampi’s en maak ze schoon. Maak de venkel schoon en snij ‘m fijn. Hou het loof apart. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de venkel en het paprikapoeder toe en bak 3 minuten.
-
3
Kook de pasta al dente in lichtgezouten water. Giet de pasta af, maar hou 1 pollepel van het kookvocht bij. Meng de paprikatapenade samen met het kookvocht onder de gestoofde venkel. Roer alles goed los en meng er de pasta onder. Kruid met peper en zout.
-
4
Bak de scampi’s kort in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
5
Warm de pasta nog even op. Voeg de scampi’s toe. Werk de pasta af met het venkelgroen en de bladpeterselie en kruid met peper en zout.