Zalm met asperges en mousselinesaus

  • 45 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Schil de asperges en snij de harde onderkant weg.

    Verwarm de borden voor.

  2. Leg de asperges in een stoommandje, afwisselend met de punten naar links er rechts, zodat de stapel gelijkmatig is.

    Stoom ze 12 tot 14 minuten.

    Kruid ze met een vleugje nootmuskaat.

  3. Leg de basilicumblaadjes in een stoommandje en schik er de zalmmoten op.

    Stoom ze 10 tot 15 minuten.

  4. Vermeng in een pannetjes de dooiers met het citroensap, het water en een snuifje zout.

    Zet het pannetje in een warmwaterbad tegen de kook aan en klop ondertussen op tot de saus bindt.

    Neem meteen van het vuur.

  5. Klop er beetje bij beetje ijskoude botervlokjes door.

    Verwarm de saus dan nog heel even in het warmwaterbad, maar laat ze vooral niet koken!

  6. Kruid de vis met peper uit de molen en zout.

    Verdeel vis en asperges over voorverwarmde borden.

    Lepel er de saus bij.

    Bestrooi met gehakte peterselie of kervel.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Zalm met groene asperges

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Omelet met zalm en asperges

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Mousselinesaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zalmfilet met asperges en kappertjesdressing

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Quiche met asperges en zalm