Recept

Kippengehaktballetjes in amandelkorstje met zoete aardappelfrietjes en boontjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Mijn kinderen zijn gek op gehakt en zeker op balletjes. Om eens een andere variant te maken gebruik ik kippengehakt. Door het korstje van amandelschilfers zijn ze ook lekker krokant. De zoete aardappelfrietjes zijn dan weer een gezondere variant op de klassieke frietjes."

bereiding
  1. 1

    Snipper de sjalot en knoflook fijn. Doe de sjalot, knoflook en kikkererwten in een blender en mix fijn. Doe het gehakt in een kom, voeg het ei, kikkererwtenpuree, komijn en oregano en het amandelpoeder toe, meng tot een homogeen geheel en rol er balletjes van. Doe de amandelschilfers in een diep bord en rol elk balletje nog eens door de amandelschilfers. Bak de balletjes krokant in wat olijfolie.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de aardappelen en snijd, zonder te schillen, in dikke frieten. Maak een mengeling van de kruiden, zout en maïzena in een kom en hussel er de 3 frieten door tot ze een laagje van de kruidenmengeling hebben. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en spreid ze goed uiteen, sprenkel er olijfolie over en zet gedurende 15 minuten, draai ze om en bak ook de andere kant 10 minuten of tot de frietjes krokant gebakken zijn.

  3. 3

    Blancheer de boontjes gedurende 4 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en afkoelen. Pluk de blaadjes van de kruiden, hak de rucola grof. Hak de amandelen grof en rooster ze kort in een pannetje. Maak de vinaigrette. Meng het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met peper, zout en de sesamzaadjes. Meng de boontjes met de kruiden, rucola en gehakte amandelen, sprenkel er de vinaigrette over en hussel door elkaar.

  4. 4

    Haal de frietjes uit de oven. Verdeel over een schotel, leg er de gehaktballetjes en salade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!