Recept

Linguine met courgette en pittig broodkruim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Gevlochten mozzarella is lekker smeuïg en ziet er ook erg mooi uit. Je koopt ’m in de gespecialiseerde Italiaanse supermarkt of bij de grotere supermarkten.” 

bereiding
  1. 1

    Maak het broodkruim. Pel en pers de knoflook. Snij het zuurdesembrood in blokjes en doe die samen met de knof­look, de zongedroogde tomaatjes, de chilivlokken en een beetje zout in de keukenrobot. Mix tot een kruimelig ge­heel. Verhit olijfolie in een pan en roerbak het broodkruim goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Verhit een grillpan op het vuur. Spoel de citroen, snij in plakjes en gril kort in de hete pan. Spoel de courgettes en maak er lange linten van met een mandoline. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en roerbak de courgettelinten enkele minuten, kruid met peper en zout. Giet af en hussel de pasta door de courgettelinten.

  4. 4

    Stort de pasta in een mooie kom en leg er de gegrilde citroen bij. Je kunt die als je wilt een beetje over de pasta uitknijpen. Werk af met het krokante broodkruim, de mozzarella en de tijm. Kruid met vers­gemalen peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met courgette en pittig broodkruim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!