Recept

Broodje pulled lamb uit de slowcooker met gepekelde groentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen slowcooker? Je kunt dit ook in een gietijzeren stoofpot in de oven maken. Hou het vlees dan goed in de gaten en voeg eventueel extra water toe.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de slowcooker op de hoogste stand. Wrijf de lamsbout in met peper, zout en de ras el hanout. Leg de lamsbout in de pan van de slowcooker. Pel de knoflook en de uien, halveer ze en leg ze bij de lamsbout. Spoel de takjes rozemarijn en leg ze erbij. Giet er een glas water bij. Laat het lamsvlees zo’n 4 uur stoven.

  2. 2

    Spoel de komkommer en schil hem met een dunschiller in linten. Spoel de radijsjes en snij ze in schijfjes. Meng 400 milliliter water met de azijn, het zout en de honing en doe het mengsel in twee kommetjes. Laat de radijsjes en de komkommer elk in een kommetje pekelen tot het lamsvlees gaar is.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C als het lamsvlees gaar is. Laat de broodjes opwarmen in de oven.

  4. 4

    Pel en plet intussen het teentje knoflook voor de saus. Roer het door de Griekse yoghurt en de mayonaise. Kruid met peper en zout. Spoel de bladpeterselie en hak fijn.

  5. 5

    Haal de broodjes uit de oven en snij ze open. Trek het lamsvlees in draadjes en schik het tussen de helften. Leg er wat van de gepekelde groentjes tussen en werk af met de knoflooksaus en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje pulled lamb uit de slowcooker met gepekelde groentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!