Recept

Zalmtaco’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De warmgerookte zalm smaakt heerlijk met de groene asperges. De knapperige zonnebloempitten geven een zalige crunchy toets.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de zalm op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met peper en zout, borstel in met de honing, sprenkel er olijfolie over. Verdeel er de rasp van de limoen over en zet gedurende 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Haal de zalm uit de oven, leg de zalfilet in een pan met deksel. Steek enkele takjes tijm in de zalm. Steek in brand en doe het deksel op de pan. De rook zal neerslaan op de zalm en geeft dan fijne rooksmaakje aan de zalm. Laat het deksel niet te lang op de pan.

  3. 3

    Snijd de romeinse slakropjes in fijne repen. Blancheer de groene asperges kort. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes. Doa al de groenten in een saladebowl. Meng de rijstazijn met de olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. Trek de zalm in repen uit elkaar. Stel de taco’s samen, leg er wat van de zalm en salade in, serveer met de griekse yoghurt, de koriander en de zonnebloempitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!