Recept

Curry met selder, paprika en kokosscampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Gebruik voor deze curry 100% pindakaas. Deze variant wordt gemaakt met enkel pindanoten – zonder toegevoegde suikers dus – en is heerlijk om sausjes af te werken of toe te voegen aan gezonder gebak en stoofpotjes.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225°C. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Schil en rasp de gember. Maak de selder, paksoi en paprika schoon en snij in reepjes. Verhit olie in een pan en fruit er de knoflook en sjalot in aan. Stoof de gember even mee. Voeg de garam masala, kurkuma en currypasta toe en roer tot de geuren vrijkomen.

  2. 2

    Voeg de selder en paprika toe en schep goed om. Blus met de groentebouillon en de kokosmelk. Lepel er de pindakaas bij en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Doe er de paksoi bij en laat nog 5 minuten mee warmen. De paksoi mag nog beetgaar zijn.

  3. 3

    Dep de scampi’s droog. Meng de kokos met de koriander en kruid met peper en zout. Wentel de scampi’s door de gekruide kokos. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 minuten in de oven.

  4. 4

    Breng de curry op smaak met limoensap en serveer met de extra koriander. Lekker met een groen pepertje voor de liefhebbers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Curry met selder, paprika en kokosscampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!