Recept

Lasagne met prei en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Ik heb altijd verse lasagnevellen in huis. Je kunt er niet alleen lasagne mee maken, je kunt ze ook oprollen tot cannelloni of in brede pappardelle snijden en die koken voor de kindjes als je zelf voor een gerecht kiest zonder koolhydraten.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preiwitten schoon. Snij ze in de lengte in vieren. Verhit boter in een grote pan en leg er de preiwitten in met de snijkant naar beneden. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en gedroogde tijm.

  2. 2

    Blus met 2 eetlepels citroensap en verkruimel het bouillonblokje erbij. Laat afgedekt op een zacht vuur garen, blus eventueel met een bodempje water. Neem de prei uit de pan en laat even uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde tot een roux. Blus met de melk en roer tot een smeuïge bechamel. Neem van het vuur en roer er de ricotta en parmezaan onder. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Lepel een laag van de saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er de gestoofde prei, een laag lasagnevellen en dan weer saus op. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met de saus en beleg met de mozzarella en een takje tijm. Gaar de lasagne 20 tot 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!