Witte pens met kruiden, aardappelpuree, salie en pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witte pens met kruiden, aardappelpuree, salie en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aardappelpuree met worst, dat smaakt altijd! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de butternut, verwijder de pitjes en snij in halve maantjes. Leg de stukken in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en honing. Kruid met chilivlokken, peper en zout en rooster 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil intussen de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en meng er de melk en boter onder. Stamp tot een mooie puree en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.

  3. 3

    Bak de (schijven) witte pens in een pan met arachideolie aan beide kanten goudbruin.

  4. 4

    Schep de puree op de borden, schik er de stukjes butternut en de witte pens bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de butternut, verwijder de pitjes en snij in halve maantjes. Leg de stukken in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en honing. Kruid met chilivlokken, peper en zout en rooster 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil intussen de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en meng er de melk en boter onder. Stamp tot een mooie puree en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.

  3. 3

    Bak de (schijven) witte pens in een pan met arachideolie aan beide kanten goudbruin.

  4. 4

    Schep de puree op de borden, schik er de stukjes butternut en de witte pens bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.