Recept

Gehaktbrood boordevol groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge:  “Door de groenten al in het gehaktbroodje te verwerken, wordt het niet alleen een heel kleurrijk broodje, maar ook eentje boordevol vitamines”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de groenteblokjes en boontjes 3 minuten in gezouten water. Giet af en meng de groenten met de gesnipperde sjalot in een grote kom. Voeg de eieren, de tijm, de oregano en het gehakt toe. Roer goed los om alles goed te mengen, voeg het paneermeel en een scheut olijfolie toe en kneed tot een homogeen geheel.

  2. 2

    Vorm met natte handen tot een rond gehaktbroodje. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet 40 à 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Blancheer intussen de peultjes en de fijne boontjes 4 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken onder koud water. Snij de rode ui in fijne ringen. Maak daarna een vinaigrette: meng daarvoor het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Neem een grote serveerschaal, leg er eerst de gemengde sla in. Snij het gehaktbroodje in vier stukken en leg centraal op de salade, verdeel er de boontjes, de rode-uiringen en de peultjes rond. Sprenkel er de vinaigrette over en werk tot slot af met de pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood boordevol groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!