Recept

Geroosterde wintergroenten met limoenyoghurt en kabeljauw

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geroosterde groenten krijgen extra smaak als je ze op voorhand kruidt met specerijen. Bovendien leveren ze geen extra calorieën, win-win, dus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Schil en snij de rode bieten en wortelen in gelijke stukken. Pel en snij de uien in partjes. Spoel en snij de krielaardappelen middendoor. Spoel en snij de broccoli in roosjes. Plet de komijnzaadjes licht in een vijzel. Doe alle groenten in een grote mengkom en meng met 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en de geplette komijn.

  2. 2

    Hussel alles goed door elkaar en stort de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 45 tot 50 minuten in de oven. Hussel ze af en toe goed door elkaar.

  3. 3

    Maak ondertussen de yoghurtsaus. Pel en snij het teentje knoflook fijn. Meng de knoflook onder de yoghurt. Pers de limoenen uit onder de yoghurt. Kruid met peper en zout. Zet aan de kant.

  4. 4

    Hak de koriander grof. Snij de kabeljauw in gelijke stukken. Wrijf de kabeljauw in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de kabeljauw na 40 minuten op de geroosterde groenten. Bak de kabeljauw 10 à 12 minuten mee (afhankelijk van de dikte) in de oven.

  5. 5

    Werk de geroosterde groenten en de vis af met koriander en limoenyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde wintergroenten met limoenyoghurt en kabeljauw

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!