Recept

Ovengebakken herfstfruit met havermoutcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Geen dessert zonder een snuifje zout. Taarten en cakes bevatten vaak al heel veel suiker en zoete smaken, het toevoegen van een heel klein snuifje zout zorgt ervoor dat de smaken beter in balans zijn.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bramen en druiven. Schil de peren en de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Meng al het fruit met de vanillesuiker, het kaneelpoeder, het citroensap en de schil, de kaneelstokjes en de geriste citroenmunt. Hussel goed door elkaar en schep het fruit in een beboterde ovenschaal.

  2. 2

    Meng met je vingers de havermout met het amandelpoeder, de lichtbruine suiker, de boter en een snuifje zout tot een crumble. Bestrooi het fruit met de crumble en bak 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Verkruimel de speculaasjes. Neem de crumble uit de oven en serveer met de Griekse yoghurt afgewerkt met de verkruimelde speculaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengebakken herfstfruit met havermoutcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!