Recept

Wortel‐kokostaart met roomkaasfrosting en noten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Heb je geen twee dezelfde springvormen? Bak de cakes dan één voor één. 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de cake. Mix de basterdsuiker met de eieren tot een luchtig en licht mengsel. Voeg straalsgewijs de zonnebloemolie toe.

 2. 2

  Meng de zelfrijzende bloem met de kokos, het natriumbicarbonaat, het zout, het vanille-extract en de speculaaskruiden. Spatel het mengsel onder het beslag. Spatel ten slotte de geraspte wortelen en de walnoten onder het beslag.

 3. 3

  Vet twee springvormen (diameter 24 cm) in en beleg ze met bakpapier. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de cakes 50 minuten in het midden van de oven. Laat de wortelcake nadien helemaal afkoelen.

 4. 4

  Maak intussen de roomkaasfrosting. Mix de zachte boter en de roomkaas romig. Voeg in 2 delen de gezeefde poedersuiker toe. Zet in de koelkast.

 5. 5

  Rooster de noten 8 tot 10 minuten in een oven van 170°C. Laat afkoelen. Mix de noten met het zout kort in een mixer. Er mogen nog grove stukken in zitten.

 6. 6

  Verdeel een dunne laag roomkaasfrosting over 1 cake en leg de andere cake erbovenop. Verdeel de rest van de frosting over de hele taart en werk af met de noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!