Recept

Upside down peer‐amandeltaart met opgeklopte vanillericotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Verse kruiden combineren heerlijk met peren. Citroentijm geeft de taart net dat tikkeltje meer. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een springvorm (diameter 24 cm) met bakpapier. Schil de peren en snij ze elk in 6 gelijke stukken. Bak ze 5 minuten aan in boter.

  2. 2

    Los de kristalsuiker met een scheutje water op in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat de suiker karamelliseren zonder te roeren. Zet het vuur af. Schik de stukken peer op de bodem van de springvorm. Giet de karamel gelijkmatig over de peren.

  3. 3

    Mix de lichte basterdsuiker en eieren tot een luchtig en licht mengsel. Meng straalsgewijs de gesmolten boter onder het ei- suikermengsel. Meng het amandelmeel met de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de vanille-essence en het zout. Spatel dit voorzichtig door het ei-suikermengsel. Giet het beslag over de peren en bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Klop ondertussen de ricotta op met 1 zakje vanillesuiker en zet in de koelkast. Rooster de amandelschilfers goudbruin. Haal de taart uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.

  5. 5

    Stort de taart omgekeerd op een groot bord en serveer met toefjes opgeklopte ricotta, de geroosterde amandelschilfers en de verse citroentijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Upside down peer‐amandeltaart met opgeklopte vanillericotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!