Recept

Risotto met chorizo, scampi’s en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Eerlijk, ik ben geen grote fan van ‘surf & turf’, gerechten waarin vis en vlees gematcht worden. Maar voor de combinatie chorizo en scampi’s maak ik graag een uitzondering. De krokant gebakken chorizo geeft ook een subtiele pittige smaak aan de scampi’s: top!”

bereiding
  1. 1

    Doe de erwtjes in een kommetje, schenk er kokend water bij en laat ze 1 minuut trekken. Giet af en zet apart.

  2. 2

    Snij de chorizo in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en roerbak de chorizoplakjes krokant. Schep ze uit de pan. Bak in de chorizo-olie de scampi’s maximum 1 minuut aan elke kant. Schep de scampi’s uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in een scheutje olijfolie en voeg de risottorijst toe. Schep om tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en roer goed om tot de alcohol verdampt is. Voeg een pollepel van de bouillon toe en roer tot de bouillon verdampt is. Herhaal tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 15 tot 18 minuten.

  4. 4

    Breng de risotto op smaak met een klontje boter en de geraspte parmezaan. Voeg de erwtjes en de krokant gebakken chorizo en scampi’s toe en schep op. Laat afgedekt nog 2 minuten staan.

  5. 5

    Spoel en halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de tomatenblokjes. Werk af met toefjes kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!