Recept

Orloffgebraad

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lezeres Lot: “Vroeger - tijdens de kermis - kregen enkel de volwassenen dit gebraad, wij moesten als kind tevreden zijn met een koninginnenhapje. Maar nu maak ik dit met plezier voor mijn kindjes.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt boter in een pan en schroei het gebraad rondom dicht. Leg het vlees in een ovenschaal en schuif 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebraad even rusten.

 2. 2

  Snij het gebraad in plakjes en hou het vocht dat vrijkomt bij voor de saus. Schik de plakjes gebraad afwisselend met een plakje kaas en ham in een ovenschaal en schuif 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 3. 3

  Bereid intussen de kaassaus. Smelt boter in een pan en strooi er de bloem bij. Blus met de melk en roer tot een gladde saus. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

 4. 4

  Maak de champignons schoon en bak ze rondom goudbruin in een beetje boter. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

 5. 5

  Neem de kaassaus erbij en breng ze op smaak met een kwart van de gebakken champignons, een beetje bakvocht van de champignons en braadvocht van het gebraad.

 6. 6

  Haal het gebraad uit de oven en leg het op een mooie schaal. Werk af met de champignon-kaassaus, gebakken champignons en een toefje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orloffgebraad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!