Recept

Gevulde portobello’s met een gepocheerd eitje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze gevulde portobello's à la Pascale Naessens zijn heerlijk! Ook lekker: vul eens een avocado met een eitje en laat 'm garen in de oven. Werk af met zout en lepel ‘m lekker leeg. 

bereiding
 1. 1

  Spoel en droog de spinazie. Laat de spinazie in delen slinken in olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de zongedroogde tomaatjes klein. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Meng de tomaatjes en lente-ui onder de spinazie.

 2. 2

  Maak de portobello’s schoon. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze langs beide kanten 3 à 4 minuten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

 3. 3

  Breng een flinke pan water met een snuifje zout en een scheutje azijn aan de kook. Hou het water net onder het kookpunt. Breek telkens één ei in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het water zakken. Laat 3 minuten pocheren. Herhaal met de rest van de eieren.

 4. 4

  Schep het spinazie-tomatenmengsel in de holte van de portobello’s. Leg telkens 2 portobello’s op de borden en leg op eentje een gepocheerd ei. Werk af met de pijnboompitten en peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde portobello’s met een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!