Recept

Scampi’s met cashewnoten en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie:  “Voor de kindjes serveer ik hier graag noedels bij of gebakken rode rijst. Als je bijvoorbeeld boekweitnoedels gebruikt, voeg dan een beetje kookvocht toe aan het sausje, dat wordt dan nog smeuïger."

bereiding
  1. 1

    Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Pel en pers het teentje knoflook. Snipper het chilipepertje fijn. Verhit boter in een pan en voeg de knoflook, het pepertje en de broccoliroosjes toe en bak de roosjes krokant.

  2. 2

    Halveer het preiwit, spoel goed en snipper fijn. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Verhit een scheutje arachideolie in een pan en doe er de scampi’s in. Schroei ze aan beide kanten dicht en voeg dan de sjalot, de prei, de knoflook, de gember en het paprikapoeder toe. Voeg de cashewnoten toe en schep om.

  3. 3

    Blus met de sojasaus, de honing en het limoensap. Roer enkele minuten goed om tot er een kleverig sausje ontstaat.

  4. 4

    Verdeel de roosjes broccoli over het scampipannetje. Snij de limoen in flinterdunne plakjes en leg ze ermee tussen. Werk af met kruiden naar keuze en peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met cashewnoten en broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!