Recept

Kip- en groentespiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Ilse: "Met de groentespiesjes kun je oneindig blijven variëren. Let er wel op dat je alle groenten in even grote stukken snijdt, anders zullen sommige groenten sneller garen of verbranden dan andere. "

bereiding
  1. 1

    Meng eerst alle droge kruiden, peper en zout voor de kipmarinade, voeg de olijfolie toe en meng goed. Snij de kipfilets in dikkere repen, steek ze op houten of metalen prikkers. Bestrijk ze met de marinade en laat een paar uur marineren in de koelkast, of tenminste een half uur.

  2. 2

    Snij de courgette en paprika’s in grove stukken. Borstel de champignons schoon. Rijg afwisselend de champignons en stukjes paprika en courgette op houten of metalen prikkers. Leg ze op een bord, besprenkel met olijfolie en kruid aan alle kanten met tijm, peper en zout.

  3. 3

    Verhit een grillpan of barbecue en bak de kip- en groentespiesjes aan elke kant 3 à 5 minuten, afhankelijk van de dikte van de kip en de groenteblokjes.

  4. 4

    Stapel ze op borden en serveer met een toefje waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip- en groentespiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!