Recept

Spinazieslaatje met krokant spek, erwtjes en een zachtgekookt ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een salade met erwtjes, spek en ei zoals ze 'm in Groot-Brittannië eten.

Ben je geen fan van de pikante smaak van rode ui? Marineer ‘m dan 1 uur in wittewijnazijn of melk en de wrange smaak van de ui verdwijnt vanzelf. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij ‘m met de mandoline in flinterdunne plakjes. Meng de wittewijnazijn met de suiker en giet dit over de ui. Laat minstens 1 uur marineren.

  2. 2

    Klop de slagroom samen met de mascarpone lobbig en kruid deze ‘clotted cream’ met peper en zout. Zet in een potje in de koelkast.

  3. 3

    Kook de erwtjes 1 minuut, giet af en laat schrikken onder koud water. Meng ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakjes spek krokant in een droge pan of in de oven.

  4. 4

    Kook de eieren zacht in 5 minuten. Meng de spinaziesalade met de ui, de munt en de erwtjes. Leg er een eitje en het spek bij. Werk het slaatje af met een lepel clotted cream.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazieslaatje met krokant spek, erwtjes en een zachtgekookt ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!