• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere variant op quiche.

Redactrice Natalie: "Je kunt voor deze taart ook andere soorten deeg gebruiken: kant-en-klaar pizzadeeg, bladerdeeg of filodeeg bijvoorbeeld. Serveer met een salade naar keuze."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg, snij het eventueel tot een rechthoek en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de geitenkaas met de bieslook, oregano, peper en zout en bestrijk er het deeg mee.

  2. 2

    Schil de zoete aardappel en snij in dunne plakjes. Snij de rode bieten in plakjes. Pel de rode uien en snij in ringen. Leg afwisselend zoete aardappel, rode biet en ui dakpansgewijs op de bodem. Kruid met peper en zout en gaar 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Verbrokkel de feta. Strooi de helft ervan over de plaattaart en bak nog eens 10 minuten in de oven. Serveer de plaattaart met de rest van de feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg, snij het eventueel tot een rechthoek en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de geitenkaas met de bieslook, oregano, peper en zout en bestrijk er het deeg mee.

  2. 2

    Schil de zoete aardappel en snij in dunne plakjes. Snij de rode bieten in plakjes. Pel de rode uien en snij in ringen. Leg afwisselend zoete aardappel, rode biet en ui dakpansgewijs op de bodem. Kruid met peper en zout en gaar 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Verbrokkel de feta. Strooi de helft ervan over de plaattaart en bak nog eens 10 minuten in de oven. Serveer de plaattaart met de rest van de feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.