American chocolate cookies
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

American chocolate cookies

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze koekjes zijn heerlijk met een chai latte. Tv-chef Loïc: “Ik gebruik het liefst ongeraffineerde rietsuiker. Deze is niet gezuiverd en bevat daardoor nog een klein beetje vitamines en mineralen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de rietsuiker, de bruine kandijsuiker en de blonde kandijsuiker. Voeg de bloem toe. Kruid met een snuifje zout. Voeg het bakpoeder toe en roer goed.

  2. 2

    Voeg ook de eieren en de boter toe en meng alles met de keukenrobot. Hak de chocolade fijn en voeg toe. Meng goed.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakplaat: voor 1 koekje gebruik je 1 eetlepel beslag. Let wel op dat je ze ver genoeg van elkaar legt, anders krijg je één grote koek. Ideaal is 3 eetlepels op 1 bakplaat die je zo ver mogelijk uit elkaar legt, in de vorm van een V. Bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen. Werk af met nog een beetje zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de rietsuiker, de bruine kandijsuiker en de blonde kandijsuiker. Voeg de bloem toe. Kruid met een snuifje zout. Voeg het bakpoeder toe en roer goed.

  2. 2

    Voeg ook de eieren en de boter toe en meng alles met de keukenrobot. Hak de chocolade fijn en voeg toe. Meng goed.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakplaat: voor 1 koekje gebruik je 1 eetlepel beslag. Let wel op dat je ze ver genoeg van elkaar legt, anders krijg je één grote koek. Ideaal is 3 eetlepels op 1 bakplaat die je zo ver mogelijk uit elkaar legt, in de vorm van een V. Bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen. Werk af met nog een beetje zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.