Recept

Frangipanetaart met perencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke frangipanetaart wordt met abrikozenconfituur gemaakt, maar in dit recept gebruiken we een dun laagje zelfgemaakte perencompote. Extra lekker!

bereiding
  1. 1

    Maak de perencompote. Schil de peren en snij in stukjes. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Doe de peer met het vanillemerg en het sap van de citroen in een steelpannetje. Dek af en laat 10 minuten afgedekt koken. Roer af en toe om zodat de peer niet aanbakt. Voeg de suiker toe en laat nog een paar minuten sudderen. Stamp fijn met een pureestamper, er mogen nog stukjes in zitten. Doe de compote in een kom en laat volledig afkoelen.

  2. 2

    Maak de frangipane. Klop de boter met de bloemsuiker op tot een lichte massa. Meng er één voor één de eieren door. Meng er met een spatel het amandelpoeder door. Schep er tot slot voorzichtig de bloem door met een spatel.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg in een taartvorm van 24 cm diameter. Verwijder het overtollige deeg langs de randen van de taartvorm. Verdeel de afgekoelde perencompote over de bodem. Verdeel de frangipanevulling over de compote. Bak 40 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers in een pan goudbruin en strooi over de taart. Meng de bloemsuiker met een paar druppels citroensap (of water) tot een dik-vloeibaar glazuur. Druppel het glazuur over de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipanetaart met perencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!