Recept

Hollandse pannenkoek met bloedsinaasappel en cointreaukaramel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze extra grote Nederlandse pannenkoek bak je in een gietijzeren pan. Ook leuk om te serveren tijdens een winterse barbecue. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, alleen dan krijg je dat typische, bolle effect.

bereiding
  1. 1

    Smelt 50 g boter. Klop de eieren op met de suiker een snuif zout en de melk. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe en meng kort tot een egaal beslag. Als je te lang mengt, wordt de pannenkoek taai. Laat het deeg 30 minuten rusten.

  2. 2

    Schil de bloedsinaasappel en snij in plakjes. Verwarm de oven voor op 190°C.

  3. 3

    Maak de karamel door de suiker met 2 eetlepels water in een steelpannetje te verhitten tot het mengsel karamelliseert (niet roeren). Haal de pan van het vuur, blus met de Cointreau, de room en een klontje boter. Zet terug op het vuur en roer tot de karamel weer vloeibaar is. Zet opzij.

  4. 4

    Zet een gietijzeren of ovenvaste pan kort in de warme oven. Voeg een klontje boter toe, laat smelten en giet het beslag in de pan. Zet de pan onmiddellijk in de oven, sluit de deur en hou ze 15 à 18 minuten dicht.

  5. 5

    Haal de pannenkoek uit de oven, garneer met de bloedsinaasappel en de karamel. Serveer met vanille-ijs en bresiliennenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hollandse pannenkoek met bloedsinaasappel en cointreaukaramel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!