Recept

Poffertjes met gekaramelliseerde vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor het perfecte Hollandse poffertje heb je een echte gietijzeren poffertjespan nodig. Belangrijk is dat je de pan eerst goed heet laat worden en dat je alle kuiltjes goed invet. Doe dit eventueel met een kwastje. Schep het beslag in een maatbeker, op die manier kun je makkelijk alle kuiltjes vullen. Tip: start in het midden en werk van daaruit naar buiten.

bereiding
  1. 1

    Ontpit de dadels en hak ze heel fijn. Meng de eieren, de suiker en de melk, roer de gist erdoor en laat 10 minuten staan. Meng de bloem, de zure room en een snuifje zout met het gistmengsel. Voeg de stukjes dadels toe en meng kort om te voorkomen dat je poffertjes taai worden. Laat het deeg 1 uur rijzen onder een keukenhanddoek op een warme plaats.

  2. 2

    Verhit een poffertjespan, wrijf in met olie en giet in elk kuiltje een lepel beslag. Laat 1 minuut bakken tot het deeg gaar is en draai om. Houd de poffertjes warm.

  3. 3

    Halveer de vijgen. Smelt 30 g boter in een pan met antiaanbaklaag, voeg 1 eetlepel honing toe en leg hierop de halve vijgen, laat ze karamelliseren.

  4. 4

    Serveer de poffertjes met de vijgen, zure room en extra honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Poffertjes met gekaramelliseerde vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!