Recept

Plantaardige haverpannenkoekjes van zoete aardappel en kokosmelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pannenkoekjes zijn ideaal voor veganisten. De zoete aardappel en de kokosmelk geven een lekkere zoete smaak. Ook ideaal voor iedereen die een glutenvrij dieet volgt.

bereiding
  1. 1

    Prik gaatjes in de zoete aardappel, leg in de microgolfoven en laat 10 minuten garen. Haal uit de microgolfoven, laat afkoelen en verwijder de schil. Plet de zoete aardappel.

  2. 2

    Maal de havervlokken tot fijne bloem. Meng de haverbloem met de gemixte zoete aardappel, de kokosmelk, het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker, de speculaaskruiden, zout en 1 eetlepel appelazijn. Laat het deeg 10 minuten of liefst een nacht rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verhit een pan met antiaanbaklaag en giet er een scheutje olie in. Bak er 2 à 3 dikke pannenkoekjes in op een middelhoog vuur. Bak elke kant zo'n 2 minuten. Bak zo verder tot het beslag op is.

  4. 4

    Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessenconfituur, blauwe bessen en agavesiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plantaardige haverpannenkoekjes van zoete aardappel en kokosmelk

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!