Recept

Atayef - pannenkoekjes met ricotta en pistachenoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit traditionele Libanese recept wordt vaak gemaakt tijdens de Ramadan. Je vindt deze pannenkoekjes dan bij elke bakker. Met de topping kun je variëren: denk aan dadels en walnoten. Ze zijn het lekkerst de dag zelf, maar je kunt ze ook nog 2 dagen in de koelkast bewaren. 

bereiding
  1. 1

    Meng de ricotta met de bloemsuiker en ¼ koffielepel rozenwater, schep in een spuitzak. Leg in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Meng de melk met het water en de gist, laat 10 minuten staan. Verwijder de peul van de kardemom en doe de zaadjes met de suiker in een vijzel. Plet tot alles goed vermengd is. Meng het bakpoeder, de bloem en de kardemomsuiker met het gistmengsel. Meng goed maar kort, om te voorkomen dat de pannenkoeken taai worden.

  3. 3

    Verhit een pan met antiaanbaklaag, wrijf in met olie en bak kleine pannenkoekjes. Er moeten bubbeltjes in het deeg komen. Als dit niet gebeurt, moet je iets meer water toevoegen aan het beslag. Je bakt de pannenkoekjes maar één kant, dus ze moeten bovenaan ook gaar zijn voor je ze uit de pan haalt.

  4. 4

    Leg de pannenkoekjes niet op elkaar, maar wel onder een handdoek. Ze moeten zacht blijven om ze te kunnen vouwen. Als je klaar bent met bakken vouw je elk pannenkoekje toe.

  5. 5

    Hak de pistachenoten fijn in een blender. Vul de pannenkoekjes met de ricotta en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Bewaar in de koelkast (tot 2 dagen) of serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Atayef - pannenkoekjes met ricotta en pistachenoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!