Recept

Pancakes met chocolade en hazelnoten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een traditionele American pancake is kleiner en dikker dan 'onze' pannenkoek. Roer de droge ingrediënten (de bloem, het bakpoeder, de gemalen noten en het cacaopoeder) goed los voor je ze toevoegt aan je beslag. Zo vermijd je klontertjes.

bereiding
 1. 1

  Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Schep ze op een keukenhanddoek en wrijf de velletjes van de hazelnoten. Bewaar 40 g hazelnoten en maal 80 g hazelnoten heel fijn.

 2. 2

  Smelt de boter. Klop de eieren op met de suiker, een snuifje zout en de melk. Voeg de bloem, het bakpoeder, de gemalen hazelnoten en het cacaopoeder toe en klop kort tot een egaal beslag. Voeg ook de gesmolten boter en de chocoladedruppels toe.

 3. 3

  Warm in een pan met antiaanbaklaag een scheutje plantaardige olie op en bak er 3 à 4 kleine pancakes in. Bak elke kant ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Bak zo verder tot het beslag op is.

 4. 4

  Warm de hazelnootpasta en 2 eetlepels melk kort op in de microgolfoven of in een pannetje en serveer de pancakes met de saus en de overige hazelnoten. Lekker met braambessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pancakes met chocolade en hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!