Geroosterde prei met pecorino
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde prei met pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk bijgerecht boordevol smaak. Ideaal voor bij vis, bijvoorbeeld.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 3 eetlepels olijfolie.

  2. 2

    Snij de preiwitten doormidden en spoel ze grondig. Leg de prei en takjes tijm op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en besprenkel met de knoflookolie en 2 eetlepels water. Dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Verwijder de folie, rasp flink wat pecorino over de prei en zet nog 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met extra pecorino.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 3 eetlepels olijfolie.

  2. 2

    Snij de preiwitten doormidden en spoel ze grondig. Leg de prei en takjes tijm op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en besprenkel met de knoflookolie en 2 eetlepels water. Dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Verwijder de folie, rasp flink wat pecorino over de prei en zet nog 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met extra pecorino.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.