Recept

Gevulde butternutpompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever geen schil? Prik gaatjes in de pompoen en leg 3 à 5 minuten in de microgolfoven. Nu kan je met een dunschiller makkelijk de schil verwijderen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de pompoenen in de lengte door en verwijder de pitjes en de draden met een lepel. Leg de pompoenhelften, met het snijvlak naar boven, 15 minuten in de oven. Hol ze daarna over de gehele lengte uit. Stoof het vruchtvlees in olijfolie 5 minuten. Druk het wat plat met een vork. Voeg de champignons, de ui en knoflook toe en roerbak nog eens 5 minuten. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul en voeg bij het mengsel.

  2. 2

    Roer de salie, tomaatjes, noten, veenbessen, chilipoeder en de rode wijn door het pompoenmengsel. Kruid met peper en zout en laat nog even goed doorwarmen.

  3. 3

    Schep de vulling in de uitgeholde pompoenhelften en druk beide helften stevig op elkaar. Wrijf de schil van de pompoen in met olie en kruid met peper en zout. Leg er nog wat extra salielaadjes op en bind vast met keukentouw. Wikkel de pompoen in aluminiumfolie en leg hem 2 uur in de oven.

  4. 4

    Verwijder het folie, snij de pompoen in plakken en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!