Recept

Appeltjes gevuld met verse kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is een gezonde variant op de klassieke cheesecake. Smeuïge roomkaas in combinatie met warme, zoete appel: een topper om deze herfst op het menu te zetten. De noten geven extra crunch en textuur.

bereiding
  1. 1

    Snij de top van de appel eraf en hol uit met behulp van meloenboortje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact.

  2. 2

    Mix in een aparte kom de verse kaas op kamertemperatuur met de kristalsuiker en het vanille-extract. Voeg het ei toe en meng tot een homogene vulling.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vul twee derde van de appelen met het roomkaasmengsel. Bak 20 à 25 minuten in de oven tot de vulling vast is en laat 15 minuten afkoelen.

  4. 4

    Serveer met grofgehakte noten en ahornsiroop erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltjes gevuld met verse kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!