Appeltjes gevuld met verse kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appeltjes gevuld met verse kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is een gezonde variant op de klassieke cheesecake. Smeuïge roomkaas in combinatie met warme, zoete appel: een topper om deze herfst op het menu te zetten. De noten geven extra crunch en textuur.

bereiding
  1. 1

    Snij de top van de appel eraf en hol uit met behulp van meloenboortje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact.

  2. 2

    Mix in een aparte kom de verse kaas op kamertemperatuur met de kristalsuiker en het vanille-extract. Voeg het ei toe en meng tot een homogene vulling.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vul twee derde van de appelen met het roomkaasmengsel. Bak 20 à 25 minuten in de oven tot de vulling vast is en laat 15 minuten afkoelen.

  4. 4

    Serveer met grofgehakte noten en ahornsiroop erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de top van de appel eraf en hol uit met behulp van meloenboortje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact.

  2. 2

    Mix in een aparte kom de verse kaas op kamertemperatuur met de kristalsuiker en het vanille-extract. Voeg het ei toe en meng tot een homogene vulling.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vul twee derde van de appelen met het roomkaasmengsel. Bak 20 à 25 minuten in de oven tot de vulling vast is en laat 15 minuten afkoelen.

  4. 4

    Serveer met grofgehakte noten en ahornsiroop erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.