Gamba’s met chili
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gamba’s met chili

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gamba's op de barbecue zijn enorm delicaat, en heel snel gaar. De kans dat ze verbranden is best groot, hou ze dus goed in het oog. Leg je gamba's daarom niet meteen rechtstreeks op de grill, maar liefst op een speciale bakplaat die je op de barbecue legt. Zo blijven ze lekker mals vanbinnen. 

bereiding
  1. 1

    Snipper de chili, zonder de zaadjes. Hak de peterselie grof. Pers de citroen. Meng alle ingrediënten door elkaar.

  2. 2

    Leg de (ontdooide) gamba’s op een diep bord of schaal. Giet er de marinade over, laat minimum een halfuur marineren.

  3. 3

    Haal de gamba’s uit de marinade en gril ze 2 à 3 minuten langs beide kanten op de barbecue. Serveer ze met extra gesnipperde peterselie of koriander en optioneel chilipeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snipper de chili, zonder de zaadjes. Hak de peterselie grof. Pers de citroen. Meng alle ingrediënten door elkaar.

  2. 2

    Leg de (ontdooide) gamba’s op een diep bord of schaal. Giet er de marinade over, laat minimum een halfuur marineren.

  3. 3

    Haal de gamba’s uit de marinade en gril ze 2 à 3 minuten langs beide kanten op de barbecue. Serveer ze met extra gesnipperde peterselie of koriander en optioneel chilipeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.