Waterzooi van vis met zelfgemaakte visbouillon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Waterzooi van vis met zelfgemaakte visbouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra lekker met zelfgemaakte visbouillon.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snij ze in plakjes. Maak de bleekselder en prei schoon en snij ze in reepjes. Schil de wortelen. Maak de venkel schoon en snij 'm in plakjes. Schil de krieltjes en halveer ze.

  2. 2

    Stoof de groenten 2 minuten in wat boter. Schep af en toe om. Maak een kruidentuiltje van de laurier, tijm en peterselie. Schenk de bouillon over de groenten en voeg het kruidentuiltje en het citroensap toe. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Roer er de room door en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de vis in blokjes en voeg toe aan de bouillon. Pocheer de vis in 5 minuten gaar. Schep de waterzooi in borden en werk af met de garnalen en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snij ze in plakjes. Maak de bleekselder en prei schoon en snij ze in reepjes. Schil de wortelen. Maak de venkel schoon en snij 'm in plakjes. Schil de krieltjes en halveer ze.

  2. 2

    Stoof de groenten 2 minuten in wat boter. Schep af en toe om. Maak een kruidentuiltje van de laurier, tijm en peterselie. Schenk de bouillon over de groenten en voeg het kruidentuiltje en het citroensap toe. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Roer er de room door en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de vis in blokjes en voeg toe aan de bouillon. Pocheer de vis in 5 minuten gaar. Schep de waterzooi in borden en werk af met de garnalen en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.