Recept

Boerenkool met appeltjes, bacon en pompelmoesvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke salade van boerenkool met appeltjes, bacon en pompelmoesvinaigrette is maar 540 kcal/portie. 

bereiding
  1. 1

    Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette glad. Kruid met peper en zout en zet koel. Kook de eieren hard.

  2. 2

    Bak de zoete ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de boerenkool en de rozijnen toe en roerbak 2 minuten. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan krokant. Rooster de noten en zaden in een droge koekenpan enkele minuten tot ze beginnen te geuren.

  4. 4

    Schep de boerenkool, de bacon, de appeltjes en de pompelmoespartjes in een grote schaal. Strooi er de noten en zaden over en druppel er de vinaigrette over.

  5. 5

    Pel de eieren en halveer ze. Schik ze op de salade en kruid met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boerenkool met appeltjes, bacon en pompelmoesvinaigrette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette glad. Kruid met peper en zout en zet koel. Kook de eieren hard.

  2. 2

    Bak de zoete ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de boerenkool en de rozijnen toe en roerbak 2 minuten. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan krokant. Rooster de noten en zaden in een droge koekenpan enkele minuten tot ze beginnen te geuren.

  4. 4

    Schep de boerenkool, de bacon, de appeltjes en de pompelmoespartjes in een grote schaal. Strooi er de noten en zaden over en druppel er de vinaigrette over.

  5. 5

    Pel de eieren en halveer ze. Schik ze op de salade en kruid met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!