Recept

Geroosterde zalm met citrusdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker fris stukje zalm

bereiding
  1. 1

    Pers de citrusvruchten uit.

    Laat het gezeefde sap inkoken tot er nog 2/3 overblijft.

    Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de yoghurt op met het ingekookte sap, een snuifje peper en zout.

    Zet koel weg.

  3. 3

    Snij de zalm in blokjes.

  4. 4

    Plet de venkelzaadjes, vermeng ze met de zwarte peper en wat fleur de sel.

    Druk de zalmblokjes met een kant in het kruidenmengsel.

  5. 5

    Verhit de olie in een koekenpan.

    Leg de zalmblokjes op hun gekruide kant in de hete olie.

    Laat ze 5 minuten bakken.

    Keer ze vervolgens voorzichtig om en laat ze nog een drietal minuten verder garen op een zacht vuur.

  6. 6

    Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dressing apart erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde zalm met citrusdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!