Recept

Geroosterde zalm met citrusdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker fris stukje zalm

bereiding
  1. 1

    Pers de citrusvruchten uit.

    Laat het gezeefde sap inkoken tot er nog 2/3 overblijft.

    Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de yoghurt op met het ingekookte sap, een snuifje peper en zout.

    Zet koel weg.

  3. 3

    Snij de zalm in blokjes.

  4. 4

    Plet de venkelzaadjes, vermeng ze met de zwarte peper en wat fleur de sel.

    Druk de zalmblokjes met een kant in het kruidenmengsel.

  5. 5

    Verhit de olie in een koekenpan.

    Leg de zalmblokjes op hun gekruide kant in de hete olie.

    Laat ze 5 minuten bakken.

    Keer ze vervolgens voorzichtig om en laat ze nog een drietal minuten verder garen op een zacht vuur.

  6. 6

    Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dressing apart erbij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde zalm met citrusdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!