Risotto met zuiderse groenten 
en truffelolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met zuiderse groenten 
en truffelolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk veggie gerecht, klaar in een halfuurtje!

bereiding
  1. 1

    Snij de paprika’s, courgette en de zoete ui in hapklare blokjes. Gril de groenten op de bakplaat en hou ze apart.

  2. 2

    Verwarm een flinke scheut olijfolie in een gietijzeren kookpot (bijvoorbeeld een ‘dutch oven’ die je op de barbecue kunt zetten) en stoof er de gesnipperde sjalot in aan. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn.

  3. 3

    Blus met de groentebouillon tot de rijst onder staat en laat 
op een zacht vuur garen. Voeg nadien telkens een pollepel bouillon toe tot de rijst gaar is.

  4. 4

    Schep de gebakken groenten samen met geraspte parmezaan en versgemalen peper onder de risotto. Werk af met truffelolie naar smaak en garneer met de blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de paprika’s, courgette en de zoete ui in hapklare blokjes. Gril de groenten op de bakplaat en hou ze apart.

  2. 2

    Verwarm een flinke scheut olijfolie in een gietijzeren kookpot (bijvoorbeeld een ‘dutch oven’ die je op de barbecue kunt zetten) en stoof er de gesnipperde sjalot in aan. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn.

  3. 3

    Blus met de groentebouillon tot de rijst onder staat en laat 
op een zacht vuur garen. Voeg nadien telkens een pollepel bouillon toe tot de rijst gaar is.

  4. 4

    Schep de gebakken groenten samen met geraspte parmezaan en versgemalen peper onder de risotto. Werk af met truffelolie naar smaak en garneer met de blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.